top of page

Cursus Vallen Verleden Tijd

 

Cursus Vallen Verleden Tijd

Vallen vormt voor mensen op oudere leeftijd een belangrijk gezondheidsprobleem. Eén op de drie mensen boven de 65 jaar valt minstens eenmaal per jaar en van deze valpartijen vergt zo’n 12% medische behandeling.

Begin 2000 is daarom in de Sint Maartenskliniek (SMK) te Nijmegen een valpreventieproject voor senioren van start gegaan. Door de SMK is een trainingsprogramma ontwikkeld waarin het evenwicht en het bewegen geoefend wordt in situaties uit het dagelijks leven, door middel van een hindernisbaan en in diverse spelvormen. Daarnaast worden ook valtechnieken aangeleerd. 

‘Vallen Verleden Tijd’ is het enige valpreventieprogramma in Nederland dat door het RIVM beschreven is als ‘bewezen effectief’.

Bij Fysiotherapie Medisch Centrum Delft wordt deze cursus gegeven op de Beukenlaan. Gedurende 10 weken wordt er 1x per week geoefend, de ene week de hindernisbaan en de andere week de valtechnieken. De cursus is bedoeld voor mensen vanaf 65 jaar, die al een keer gevallen zijn en/ of angst hebben om te vallen en minimaal 15 minuten kunnen lopen zonder loophulpmiddel. 

 

De cursus wordt gegeven op dinsdagmiddagen van13:00u tot ongeveer 14:15u.

Lees ook eens dit verslag van een deelneemster

Voor meer informatie mail desiree@fysiotherapie-mcd.nl of esther@fysiotherapie-mcd.nl of bel 015-2140828

Valcursus
Anker Valcursus
bottom of page