top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSusanne Guijt

Even voorstellen: Naomi Varekamp, psycholoog van neurofeedbackpraktijk BreinblinkerHallo, Bij deze wil ik mij graag even voorstellen, omdat u mij vanaf september kan tegenkomen bij Fysiotherapie MCD aan de Beukenlaan 4k in het Medisch Centrum Delft. Ik ben Naomi Varekamp, universitair geschoold psycholoog gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. De behandeling die ik geef is echter ook geschikt voor volwassenen. 


Mijn neurofeedbackpraktijk Breinblinker is gericht op het doen van hersenmetingen (QEEG) en het geven van hersentrainingen, ook wel neurofeedbacktherapie genoemd. Veel mensen zijn nog niet zo bekend met neurofeedback. Met deze behandeling worden de hersenen getraind waardoor de hersenactiviteit meer in balans raakt. Terwijl je bent aangesloten met elektroden, wordt tijdens het kijken van een film feedback gegeven op de eigen hersenactiviteit. Na een aantal behandelingen treden door deze training veranderingen in het gedrag op. Kinderen (of volwassenen) kunnen zich beter en langer concentreren, ervaren meer rust in hun hoofd, worden minder prikkelgevoelig, maken makkelijker contact, en slapen beter. De training is erg geschikt voor kinderen met concentratieproblemen. Bijvoorbeeld kinderen met ADHD, ADD, of autisme.  Ook kan de behandeling worden ingezet bij  klachten zoals slaapproblemen, stress, somberheid, werkgeheugenproblemen, vermoeidheid, hoogsensitiviteit, migraine, angst, epilepsie en hersenletsel. Neurofeedbackbehandeling heeft geen bijwerkingen (behalve soms wat vermoeidheid na de behandeling).


De behandeling wordt meestal gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering, omdat ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging De NFG (zie vergoedingenoverzicht 2020 van De NFG)


Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor behandeling? Neemt u dan eens een kijkje op de website van Breinblinker of neem gerust contact op via info@breinblinker.nl of 085-0609625
165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page